Zamieszczone przez totosty
[O2] skoda octavia tour 2 porównanie i kilka pytań
Zwiń
X
-
totosty napisał/a:
zawieszenie twarde, czuć każdą dziurę
może podjedź do wulkanizacji i sprawdź ciśnienie...
Komentarz
-
-
Andys, jak spadnie Ci sprawność amortyzatorów/zawieszenia na 60% to będzie lepiej uwierz mi. :szeroki_usmiech
Cóż, każdemu wolno mieć swoje zdanie na ten temat, jak słyszę o 18-kach, 19-kach z obniżonym i utwardzonym zawieszeniem w tym aucie, to już mnie zęby bolą :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andyswidać nie jeździłeś autami na prawdę komfortowymi
No to Chrystlerze 300M też nic nie napiszę, bo to pewnie też taczka
A tak wogółe to napisałem "... i UWAŻAM..." czyli że JA uważam. Nie Ty, nie ktos inny tylko JA. Więc jest to MOJE zdanie. Wolno,mi ??Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Andys napisał/a:
widać nie jeździłeś autami na prawdę komfortowymi
\
Citoren XM to nie jest auto komfortowe. Aha, hmmmm... no dobrze.
No o Chrystlerze 300M też nic nie napisze bo to pewnie też taczka
A tak wogółe to napisałem "... i UWAŻAM..." czyli że JA uważam. Nie Ty, nie ktos inny tylko JA. Więc jest to MOJE zdanie. Wolno,mi ??
2. wolno Ci nawet twierdzić, że cytryny są słodkie
3. jeśli po XM-ce i Chrystlerze Octavia II to dla Ciebie komfortowe auto, oznacza tylko że nie zwracasz zbytniej uwagi na komfort
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndysAndys napisał/a:
widać nie jeździłeś autami na prawdę komfortowymi
\
Citoren XM to nie jest auto komfortowe. Aha, hmmmm... no dobrze.
No o Chrystlerze 300M też nic nie napisze bo to pewnie też taczka
A tak wogółe to napisałem "... i UWAŻAM..." czyli że JA uważam. Nie Ty, nie ktos inny tylko JA. Więc jest to MOJE zdanie. Wolno,mi ??
2. wolno Ci nawet twierdzić, że cytryny są słodkie
3. jeśli po XM-ce i Chrystlerze Octavia II to dla Ciebie komfortowe auto, oznacza tylko że nie zwracasz zbytniej uwagi na komfort
Komentarz
-
-
Ja sie niedawno przesiadłem z Octavii I na Focusa II TDCi 1.6 i mam mieszane wrażenia. Na korzyść Foki dynamika, wyposażenie (wersja Silver), w standardzie klima. pełna elektryka, 6 poduszek, radio ze sterowaniem przy kierownicy i Bluetooth, PODGRZEWANA PRZEDNIA szyba - świetny bajer można od razu ruszać bo śnieg sam spływa i szyba od środka nie paruje. Komfort w środku znośny, miejsca sporo. Ładne wnętrze, dobre plastiki Świetne, twarde zawieszenie. A teraz minusy - lakier matowieje, ponoć wodo-rozpuszczalny, ma pełno odprysków, słaba widoczność w porównaniu do Octy, całością elektryki steruje magistrala CAN , tzn. zbiera sygnały z czujników i przy NAJMNIEJSZYM problemie wywala błędy i Check Engin. Myślę że to w polączeniu z fatalną opinią jaką sobie wyrobił Mondeo powoduje niskie i co tu mówic , atrakcyjne ceny Fordów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andysniestety Octavia 2 to TACZKA, komfortem dorównująca wannie z kołami :| . Od razu dodam, że w zyciu nie jeździłem francuzami, ale poprzednie auta miałby nieporównywalnie większy komfort (ostatnia była Omega B z kołami 205/55 R16, wybierała idealnie wszelkie nierówności i wbrew pozorom można było też bezpiecznie wchodzić w zakręty).
Co do taczek, ew wanien z kołami to lepsze to niż pufa na kółkach pochylająca się w zakrętach do 45st :P Ale co kto lubi. Ja tam francuskimi samochodami w zakrętach jeździć nie potrafię. :evil:Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zwolinJa tam francuskimi samochodami w zakrętach jeździć nie potrafię. :evil:
długo już jeździsz samochodami :?: dużo przejechałeś kilometrów :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndysAndys, jak spadnie Ci sprawność amortyzatorów/zawieszenia na 60% to będzie lepiej uwierz mi. :szeroki_usmiech
Cóż, każdemu wolno mieć swoje zdanie na ten temat, jak słyszę o 18-kach, 19-kach z obniżonym i utwardzonym zawieszeniem w tym aucie, to już mnie zęby bolą :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz